Dragon (2004) Antalya - Antalya

BLUE CRUISE ANTALYA - ANTALYA (25-9-2004 - 1-10-2004)

Klik hier voor het fotoalbum

OndergaandeZonNa het uitchecken in Rixos Tekirova worden we opgehaald met een minibusje voor de transfer naar de haven van Antalya, waarvan uit we voor de zesde keer een Blue Cruise zullen gaan maken. Onderweg regent het flink in de bergen, maar wanneer we aankomen is alles weer zonnig. De Blue Cruise boten in Antalya liggen in de marina, ver buiten de stad. Het is een plaats waar boten worden gebouwd, opgeknapt en gerepareerd en is weinig romantisch. Er zijn wel douches en er is een eenvoudig terras.

De reis die we gaan maken is grotendeels met een bekend gezelschap. In 2003 hebben we een Blue Cruise gemaakt met de Beyaz Gül in Bodrum en met een deel van dit gezelschap, Henk, Ria, Rob en Marie-José hebben we besloten nogmaals samen een Blue Cruise te maken. De boot waarmee we gaan varen heet de "Dragon". We zijn met twaalf passagiers aan boord: Een Belgisch echtpaar, een echtpaar uit Putten in de Veluwe en een Brabants stel uit Bergen op Zoom. De Dragon is luxer dan de boten waarmee we eerder voeren. De boot is net even wat strakker afgewerkt dan zijn voorgangers. Vooral ons "oude" gezelschap en het Brabantse stel hebben een erg goed contact en we hebben een erg leuke week met fantastisch weer. De route van Antalya is moeilijker bevaarbaar dan bijvoorbeeld de Bodrumroute. Het gevolg is dat 's morgens zeer vroeg wordt vertrokken.

Op één van de dagen leggen we aan in Chekova en de reünisten besluiten om een excursie te maken naar de Saklikent, de kloof waar wij al drie keer eerder waren geweest. Deze attractie zie je elke keer professionaliseren. Aan de ene kant wel jammer want het authentieke verdwijnt. Aan de andere kant wel logisch, want het moet veel toeristen op een veilige manier kunnen verwerken. Tijdens de excursie bezoeken we ook de ruïnes van de oude Lycische hoofdstad Xanthos. Een leuke excursie op een warme dag.

2004-Dragon-1In Finike leggen we aan om de Haman te bezoeken. Hoewel alleen de reünisten meedoen krijgen we het voor elkaar de hele Haman voor onszelf te krijgen. De kapitein had dit voor ons geregeld. Een heerlijke afwisseling en bovendien goed voor lijf en leden.

Op zaterdag vertrekken we weer met zijn allen naar huis. Wij vliegen vanaf Antalya naar Maastricht, alwaar we met bussen worden door vervoerd naar Eindhoven. We worden opgehaald door de ouders van Marjanne. Alweer een onvergetelijke Turkse vakantie.
Reizensite Marjanne & Rinus Krijnen

Dongen

Alle rechten voorbehouden