Diversen

Ik ben al vanaf 1964 bijna jaarlijks op vakantie geweest. Dat eerste jaar ben ik met mijn ouders in een gehuurde stacaravan terecht gekomen in Zeeland, op de camping Duinzicht tussen Koudekerke en Dishoek op Walcheren. Aangezien mijn vader nog geen rijbewijs had, zijn we met de trein gegaan.

Borgward Isabelle

Het jaar later hebben mijn ouders een auto (Borgward Isabella) en een tent gekocht (een Raclet) en zijn we terechtgekomen op camping "De IJsbaan" in Middelburg. De twee opvolgende jaren hebben we gedurende de gehele zomervakantie (5-6 weken) gebivakkeerd op camping "Duinzicht" in Koudekerke

RinusPe

Na Zeeland was Zuid-Limburg aan de beurt en in 1968 sloegen we onze tenten op in Epen bij camping "Rozenhof"  Mijn broer en ik sliepen apart in een shelter. Ook hier verbleven we een aantal weken. In 1969 zijn mijn ouders met het vliegtuig naar Spanje geweest en zijn wij bij familie ondergebracht. In 1970 zijn we voor het eerst met het gezin naar het buitenland getrokken en wel naar Spanje met de Ford Taunus. We kampeerden in Calella de la Costa aan de Costa Brava op camping "La Grande l'Europe'. Het jaar later hebben we gekampeerd in Sitges aan de Costa Dorado. In 1973 heb ik met een aantal vrienden een weekje gekampeerd in de buurt van Bergeijk op een stuk bosgrond van een klasgenoot. We zijn hier met de brommer heengegaan. In 1975 ben ik met de trein samen met Jim, een schoolvriend, naar Spanje afgereisd en hebben ons daar aangesloten bij mijn ouders, die hun tent hadden opgeslagen in Calella de la Costa op de camping "Caballo de Mar". De terugreis hebben we met de auto van mijn ouders gemaakt, terwijl mijn zus en haar toenmalige vriend met ons treinticket zijn teruggereisd.

In 1976 ben ik met twee jeugdvrienden met de bromfiets naar Engeland geweest. We zijn overgestoken via Vlissingen-Sheerness en hebben vervolgens een soort route met de klok mee rondom London gemaakt. 
Een jaar later ben ik met mijn vriend -en sinds jaren zwager- Adriaan weer met de trein naar Spanje gegaan. We hebben gekampeerd aan de Costa Brava, in Playa de Aro op de vijfsterren-camping Cala Gogo. 
Valkenburg stond op het programma in 1978. In een naburig plaatsje Sibbe heb ik met mijn toenmalige vriendin Jacqueline gekampeerd. Veel van mijn vrienden uit het jongerenwerk verbleven ook in Valkenburg. Later tijdens deze vakantie hebben we nog een paar dagen aan zee doorgebracht (Oost-Kapelle).

In 1979 ben ik wederom met Adriaan, mijn zus en een grote tweedehandse bungalowtent in een klein Renaultje 4 via Frankrijk en Zwitserland in Italië terechtgekomen aan het Como-meer. Na een paar dagen hadden we dit wel gezien en zijn we naar Spanje gereden en hebben ons verblijf doorgezet op de Cala Gogo-camping in Playa de Aro. In 1980 hebben we in het voorjaar met enkele vrijwilligers-vrienden uit het jongerenwerk een korte periode gekampeerd in Luijksgestel (De Zwarte Bergen) en later ben ik met mijn toenmalige vriendin Margareth met de Simca 1100 en de tent naar Spanje geweest. We hebben hier twee  weken op een camping in Blanes gestaan en op de terugweg nog een paar dagen in de buurt van Parijs (Versailles).
In september 1981 zijn we met de Citroen GS met een bevriend stel in één auto naar Zuid-Frankrijk geweest aan de voet van de Pyreneeën aan zee in de plaats  'Canet Plage'.

Frankrijk stond ook op het programma in 1982. Inmiddels weer alleen ben ik met mijn vriend Jac en zijn Renault 12 via Rock Torhout in Begië en Parijs op kampeervakantie geweest in Bretagne, Normandië en het Loiredal.

Het jaar later had ik verkering met Saskia en hebben we samen gekampeerd in Ave-et-Aufe in de Belgische Ardennen  In 1984 ben ik met Saskia en haar twee kinderen op vakantie geweest naar de familiecamping 'Startebos' in Meyel.

Later dat jaar ben ik met Jac naar London en de buurt van Parijs geweest om camerabeurzen te bezoeken. In Bièvres, nabij Parijs, hebben we wild gekampeerd en in London een bescheiden, maar toch duur hotel gevonden in Earl's Court. In 1985 ben ik met Saskia en haar kinderen een weekje naar Luxemburg op vakantie geweest in Heiderscheid. Tevens ben ik dat jaar met Jac met de tent en zijn Renault 12 naar Zuid-Engeland geweest waar we een zeer culturele rondreis, zeg maar kastelentocht hebben gemaakt: Arundel, Leeds, Hever etc. etc. In 1986 heb ik met kennis Cees en zijn gloednieuwe Opel Corsa gekampeerd in Frankrijk. Eerst naar Avignon, later Le Grau du Roi (aan de middellandse zee) en tot slot Vallon Pont d'Arc. (Ardèche)

Daarna kwam Marjanne in mijn leven en staan alle gezamenlijke reisverhalen op onze homepage.

Toch ben ik alleen nog een aantal keren naar het buitenland geweest voor mijn werk naar een aantal symposia, waarbij het werk werd afgewisseld met een leuk verblijf. Zo ben ik in 2001, 2004 en 2007 in november naar de Gartner IT Expo in Cannes geweest, (Telkens 4/5 dagen) waar ik heerlijk heb genoten van de Franse keuken. In 2005 ben ik een aantal dagen naar SAP in Baden Baden geweest en in 2006 naar een developers-symposium van Microsoft in het centrum van New York. In datzelfde jaar ben ik in oktober naar Oracle Open World geweest in San Francisco  (een kleine week).

Rinus
Reizensite Marjanne & Rinus Krijnen

Dongen

Alle rechten voorbehouden