Tekirova (2004/2005)

TEKIROVA: RIXOS TEKIROVA (18 tot 24 september 2004 en 31 mei 2005 - 6 juni 2005)

TK2004Tekir01

Het zwembad en de zee.

Op zaterdag 18 september vertrekken we 's 's middags rond drie uur van thuis uit. Een vriend van ons, Frans, brengt ons naar de luchthaven in Eindhoven, een kleine luchthaven die qua sfeer niet erg Nederlands aandoet. Met een ruim half uurtje vertragingvertrekken we met een oude Airbus 300 van Fly Air naar Antalya. We zitten zowat achterin het vliegtuig van deze Turkse chartermaatschappij. Onderweg krijg je gratis alcoholvrije drankjes, maar wij wagen ons aan onze eerste EFES (bier) van deze vakantie.Het eten onderweg bestaat uit een voorverpakt broodje 'gezond'. Rond half twaalf uur 's avonds Turkse Tijd landen we op de moderne luchthaven van Antalya. Alles verloopt vlekkeloos en we worden met een taxibusje opgehaald samen met zes andere medepassagiers, die verdeeld over drie accommodaties voor ons worden weggebracht. Onze bestemming Tekirova ligt verder weg dan ik dacht: ruim 20 kilometer achter Kemer. Rond 2:15 uur komen we aan in het hotel, dat zowat uitgestorven lijkt. Het hotel is enorm groot, nog zo goed als nieuw en toont een en al luxe. Grote lange gangen van marmer en graniet met grote kroonluchters stralen rijkdom en luxe uit.

Onze kamer is op de eerste verdieping. Hoewel niet super groot is er van alles wat je van een vijf sterrenkamer mag verwachten: tv, een bad, wc, keurige bedden, een bankje, een balkom en zelfs een fruitmandje en wat bloemen. Voordat we gaan slapen kijken we nog even uit op de binnenplaats en geuren de kruiden. De hostess van HTC komt de volgende ochtend om 10.00 uur al, dus we gaan snel naar bed. De volgende dag is de hostess op tijd aanwezig en we boeken de Haman in Kemer voor de donderdag. Verder regelen we bij de guestrelations een boeking bij een themarestaurant het barbecuerestaurant. In de Rixos hotels krijg je een kaartje waarmee je kunt reserveren in één van de themarestaurants. Meestal is er een Italiaans restaurant, een vis-, Turks-, Frans- en het barbecuerestaurant. Afhankelijk van het hotel is er dan nog een Japans, Mexicaans of Chinees restaurant. Bij Tekirova is dit een Chinees restaurant. Bij daglicht zien we hoe prachtig het complex is en hoe perfect alles wordt bijgehouden. De eetzaal is een waar vreetparadijs, het zwembad ligt prachtig en de zee is vlak achter het zwembad. Verder is er een aquapark, een uitgebreid animatieprogramma, een discotheek, een bar die de gehele dag open is en noem maar op. Een echte aanrader. We hebben ook nog meegedaan aan een Turkse kookles (er deden slechts vier gasten mee), waarmee we nog een leuke Rixos koksmuts voor hebben gekregen.

Erg leuk en privé is het huren van een 'secret garden'-plaats aan het einde aan het strand. Hier krijg je een soort tent met kussens en je wordt de gehele dag verwend. Het kost 100 dollar extra, maar je voelt je gelijk een sultan.

TK2004Tekir02

De secret garden (foto 2)

De Haman hebben we niet gezien. We werden niet opgehaald. Maar dat mocht de pret niet drukken. Je moet wel even wennen aan het grote aantal Russen. Ze zijn bot tegen het personeel, spreken nauwelijks Engels en zijn erg arrogant, als nieuwe rijken. Verder hebben ze vaak superslanke blondines bij zich, die wij de Natscha's noemden. Waarschijnlijk gehuurde vakantievriendinnen. Je hebt er eigenlijk ook niet echt last van. Al met al een prachtige vakantie die een herhaling zeker waard is. Na een week met fantastisch weer gaan we naar Antalya om nog een week te Blue Cruisen.

Die herhaling is er al snel. Met mijn moeder en schoonouders hebben we afgesproken een week naar Turkije op vakantie te gaan. Gezien onze ervaringen en omdat er bij Rixos Tekirova niet echt hoogteverschillen zijn - in verband met de mobiliteit van mijn moeder- besluiten we nogmaals naar Turkije af te reizen. Wederom vanaf Eindhoven, al vliegt het vliegtuig eerst naar Amsterdam, waardoor we een nacht overslaan. Ook nu is de ervaring weer fantastisch.

TK2005Tekir01

De broodkeuze in Rixos Tekirova (foto 3)

Extra deze vakantie hebben we ook het Italiaans restaurant geboekt en hebben we een keer ontbeten op de Gület van het hotel.  Op zaterdag was er een grootse gala-avond (black and white) met vuurwerk, lasershow, champagnetoren etc. Elke avond speelde er een bandje bij de poolbar. Ook nu weer een onvergetelijke week, met -behalve de eerste dag- een week met fantastisch weer.
Reizensite Marjanne & Rinus Krijnen

Dongen

Alle rechten voorbehouden