Belek (2008)

Turkije: Belek 3-9-2008 tot 14-9-2008

2008 Turkije Belek 007

Vanuit Eindhoven vertrekken we met Pegasus naar de luchthaven van Antalya. Daar angekomen stap[pen we over in de transferbus naar Belek. Het valt ons op dat de omgeving waarin je rijdt vanaf het vliegtuig tot Belek niet echt Turks overkomt. Je ziet maar zelden een moskee of oud dorplje en de meeste nieuwe aanbouw zijn grote complexen vakantiehuisjes in parken net achter de kustlinie. Kom je nog dichter bij Belek, dan is het uitsluitend golfresorts, die je tegenkomt. Bijna allemaal splinternieuw. We gaan naar Rixos Belek Premium, waarmee Rixos wil aangeven dat ze het beste hotel van de stad zijn. Ze hebben een naam hoog te houden, want de vorige bezoeken aan Rixos hotels, in Tekirova en Bodrum gaven daarvoor al een indicatie af. Het resort van Rixos in Belek is erg groot. Het heeft een fors eigen strand en twee grote gebouwen die onderling met elkaar verbonden zijn. Het hoteloppervlak zal zo rond de 50 hectaren groot zijn en heeft zo'n kleine 800 kamers. Het straalt aan alles luxe uit. Door het park loopt een rivier waar bootjes vanaf het strand diep in het park naar een klein winkelcentrum kunnen pendelen. Aan de aangelegde rivier zijn de terrassen van de restaurants. De tuinen zien er fantastisch uit. Zoals we gewend zijn is ook de service opperbest en aangezien de kredietcrisis net om zich heen aan het slaan is, is het er niet vol. Dat betekent dat het personeel voldoende tijd voor je heeft en zwembad-handdoek-reserveren niet nodig is. Het valt ons op dat er weinig Nederlanders in het hotel zijn. De meeste gasten zijn poenige Oosteuropeanen, die jou -plebs- nog niet zien staan. Zij stellen zich aan door dure merkdranken (tegen vorstelijke betaling) te bestellen en deze half opgemaakt op de tafel te laten staan.

2008 Turkije Belek 040Het hotel heeft tal van winkels, maar geen winkel is aan ons betseed, behoudens de supermarkt, waar je af en toe ook nog een Nederlandse lawaaikrant kan halen. Het aanbod in de winkels is simpelweg te duur. Allen zeer dure merkkleding en -sierraden zijn er te krijgen. Bovendien ook in een smaak, die ons niet trekt. Zo worden er bontjassen verkocht (terwijl het 35 graden is) en vooral mode naar Russische maatstaven. Gelukkig hebben we nog wel BVN op de televisie, zodat we nog enig contact kunenn houden met het thuisfront. De restaurants zijn voortreffelijk en het reserveren van a-la-carte restaurants is op een handige manier geautomaitiseerd, waardoor je niemand nodig hebt om een boeking te maken. We hebben drie maal gereserveerd in een á la carte restaurant: Eén keer Italiaans (La Rosetta), het Frans restaurant (L'Amante)  en het Ottomaanse Lalezar). Goed gevonden is de opzet van het grote resturant (Mosaic) waar de buffetten in een lange ruimte staan waar een aantal zalen op uit komen. Een zaal voor niet-rokers, kinderen, een Turkse zaal en twee algemene zalen plus een groot buitenrestaurant. Hiermee lijkt het allemaal wat minder massaal.  Er zijn thema-avonden, waronder een gala-avond met enorme ijsbeesten als decoratie van het buffet. Bars zijn er in overvloed. Zo zij er drie lounges op de eerste verdieping, een Irish Pub, een Weens café een vitaminenbar en een X-Pressbar. Daarnaast is er ook nog een disco. Er is ook een klimwand en een zwemparadijs (Troy), dat ook opengesteld is voor dagjesmensen. Ben je sportief of actief, dan kun je er je hart ophalen. 's Avonds komen er langs de terrassen bootjes langs met muzikanten en rond negen uur is er een voorstelling van een half uur met een groot waterorgel, dat ook vanaf de terrassen is te zien. Eigenlijk is er van alles, maar het is ook erg leeg. Contact leggen is er niet bij. Niemand zit op jou te wachten, dus vermaken we onszelf met een goed boek, lekker eten en drankjes. De entertainmant is erg goed. Haast elke avond komt er een goede band spelen bij de strandbar.

2008 Turkije Belek 150

Wellicht met zijn enorme SPA wel het beste hotel waar we in Turkije zijn geweest, maar zeker niet het gezelligste. Het publiek is te on-Nederlands en alles is veel te duur, als je al iets zou willen kopen. Maar als je hier met een groepje naar toe zou gaan, heb je in ieder geval een zeer luxueuze vakantie en met elkaar door het grote aanbod van entertainment vast een erg leuke vakantie.

Maar wij hebben het na een week al wel gezien en daarom een beetje spijt dat we 12 dagen hebben geboekt. Een les voor de volgende keer.

Klik hier voor het fotoverslag.
Reizensite Marjanne & Rinus Krijnen

Dongen

Alle rechten voorbehouden