Bodrum (Torba) (2005/2007/2009)

TORBA: RIXOS BODRUM 2005, 2007 en 2009

De Rixosketen bestaat uit een aantal hotels in Turkije, de Oekraïne, Bosnië, Dubai en in Kazachstan. Het concept is geweldig en we zijn al een aantal keer eerder in een ander Rixos hotel geweest. We combineren het verblijf in dit hotel met een Blue Cruise vanuit Bodrum  Het (premium) hotel ligt echter niet in Bodrum maar in Torba, zo.n 15 kilometer noordelijker aan de andere kant van het schiereiland. Rond de middag checken we in. We hebben in totaal drie kamers gehad. Eén met beperkt zeezicht in een los complex; één met frontaal zeezicht (vakantie samen met Jan en Diny) en één met beperkt zeezicht in het hoofdgebouw ter hoogte van de ingang. Als de kamer nog niet klaar is kun je toch gebruik maken van alle faciliteiten. Er is een kleine strandbar waarvan je over het strand kunt kijken en op het eiland kijkt. Deze strandbar is in 2009 grondig aangepast en uitgebreid., Op het eiland is de in 2009 vernieuwde disco gevestigd en de secret lounge, zonneplaatsen als tenten op steigertjes, die voor eerst 50 Euro per dag en in 2009 €200 voor tweeën te huur zijn en waar je volledig in de watten wordt gelegd. In 2009 zijn deze wel wat verstevigd, maar wezenlijk niet anders geworden.

TK2005Bodrum01Rixos Bodrum ligt tegen een heuvel en er zijn veel trappen. De kamers zijn verdeeld over een aantal gebouwen en liggen trapsgewijs tegen de heuvel. Wij zitten in 2005 betrekkelijk gunstig t.o.v. de eetzaal en de zwembadbar. De kamer is niet erg groot, maar wel compleet en heeft een mooi groot balkon, met beperkt zeezicht. Het complex is prachtig aangelegd en door het niveauverschil oogt het ook erg idyllisch. We eten voornamelijk buiten. De eetzaal buiten biedt een mooi uitzicht op het zwembad en de zee. Opvallend is dat er veel Nederlanders en Vlamingen in het hotel zijn. In tegenstelling tot Tekirova waar veel Russen komen. Het hotel is wel wat kleiner dan Tekirova of Belek, maar heeft wel dezelfde uitstraling. Vriendelijke bediening, lekker eten en drinken en vanwege de ultra-all inclusive-formule is alle drank gratis. Wel is de beveiliging opvallender aanwezig.

2005 (25 september 2 oktober)

TK2005Bodrum00

Het zwembad van Rixos Bodrum

Tijdens deze week ontmoeten we Roland en Jacqueline uit Limburg en we trekken veel met ze op 's avonds. Ook hebben we gegeten in het Sparx-restaurant (Frans), wat erg goed was. Daarnaast konden we de verleiding niet weerstaan om zelfs twee keer de Secret Lounge af te huren. Ook dit hotel is perfect en een echte aanrader. De laatste avond ging het net voor ons vertrek regenen en onweren. Met dit slechte weer zijn we ook vertrokken. Het werd dus tijd om naar huis te gaan.
Klik hier voor het fotoverslag.

2007 (2 tot 9 oktober)

Met Jan en Diny hebben we een rustige week gehad, waarbij ik een aantal weldadige massages heb laten uitvoeren in de SPA. Ook hebben we de secret lounge afgehuurd voor een dag. Klik hier voor het fotoverslag.

2009 (19 tot 26 september)

In 2009 zijn Marjanne en ik voor de derde (en laatste) keer in dit mooie hotel geweest. Je kunt merken dat de kredietcrisis zijn sporen nalaat in het hotel. Ondanks dat het zichzelf het predikaat "premium" heeft aangemeten, is het er minder druk en is er ook gekort op het personeel. Als je niet beter weet valt dit echter niet op. Wel zijn alle niet-inclusieve zaken in aantal vergroot en in prijs absurd gestegen. Het gevolg is dat wij de gehele week van de standaardvoorzieningen gebruik  hebben gemaakt en ons niet meer hebben laten verwennen in de SPA of een secret lounge hebben gehuurd. Doordat het minder druk was, hadden we hier ook niet zo'n behoefte aan. Hoewel er niet zoveel Oost-Europeanen komen. is het hotel zich daar hoe langer hoe meer op aan het richten. Zo is BVN van de televisie gehaald, zodat Vlamingen en Nederlanders geen Nederlandstalig televisiestation meer hebben. 
Klik hier voor het fotoverslag.

RixosStitch
Reizensite Marjanne & Rinus Krijnen

Dongen

Alle rechten voorbehouden