Boston (1997)

BOSTON 12-11-1997 t/m 15-11-1997

Marjanne heeft in 1997 meegedaan aan een IT-kennisquiz van IQUIP en deze gewonnen! De hoofdprijs was een volledig verzorgde reis voor twee personen naar Boston en New York (4 resp. 6 dagen). Daarnaast was er nog een toegangskaart voor het Forrester Forum met als onderwerp "Put your business beyond the Web". In New York kregen we ook nog twee toegangskaarten voor de musical "Miss Saigon" op Broadway en een rondvaart met "The Cyrcle Line".

De dag van vertrek: 12 november 1997

Op de dag van vertrek werden we s’morgens keurig op tijd opgehaald. Met een luxe Mercedes zijn we naar Schiphol vervoerd. Op Schiphol werden we opgewacht dooreen medewerker van IQUIP. We kregen zakgeld overhandigd en de kaartjes voor  ‘Miss Saigon’. Ook kregen we nog een handig gidsje en een plattegrond van New York. Hier hebben we veel gebruik van gemaakt.

Rond twee uur die middag vertrok het vliegtuig. Na bijna 8 uur vliegen, heel relaxed overigens, kwamen we rond half vier plaatselijke tijd in Boston aan. Eerst moet je dan je visum regelen, waarvoor je in het vliegtuig formulieren hebt ingevuld. Na deze procedure konden we de koffers ophalen. Met een taxi zijn we vervolgens naar het Westin hotel gereden. Het inschrijven was daar zo gebeurd. De koffers werden keurig op de kamer afgeleverd. Een keurige en grote kamer met kingsize bedden. Je weet niet wat je overkomt. En meteen naar buiten kijken, wat zijn de gebouwen hier toch groot.

Die avond zijn we eerst het winkelcentrum binnengelopen. Vanuit het hotel kon je binnendoor naar een luxe winkelcentrum. Wat een winkels...de ene beroemde naam naast de andere. Daarna terug voor de inschijving voor het Forrester-seminair. Er was een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd. Indrukwekkend, zoveel buitenlandse gasten. We hadden besloten dat Rinus het seminair zou bijwonen. Het onderwerp was toepasbaar binnen zijn werk en studie. En eerlijk is eerlijk, zijn Engels is beter dan dat van mij. Toch zijn we beiden naar de kennismakingsbijeenkomst geweest, maar ik had het al snel gezien...niet iets voor mij. We hebben daarna de bar van het hotel verkend en zijn tenslotte doodmoe al vroeg naar bed gegaan.

De dagen in Boston

De volgende morgen begon het seminair. De eerste dag heb ik dan ook alleen doorgebracht. Eerst ontbijten, daarna zwemmen en vervolgens de winkels gaan bekijken. s’Avonds hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel Westin Copley Place, waar we verbleven. En tenslotte nog een glas ‘Sam Adams’ bier gedronken aan de bar.

Ook de tweede dag verliep een beetje zoals de eerste dag. Aan het eind van de middag hebben we in de lounge van het hotel afscheid genomen van de vertegenwoordigers van IQUIP en Forrester. Zij vertrokken weer naar huis.

Inmiddels was het gaan sneeuwen. In America wordt op de laatste donderdag van november ‘Thankgivingsday’ gevierd. Het gevolg was dat de hele stad al in kerstsfeer was. In de straten en winkels stonden opgetuigde kerstbomen. Zeker nu de sneeuw was gevallen, gaf dit een bijzondere sfeer aan het geheel.

De laatste hele dag in Boston hebben we besteed aan het bekijken van Boston. We hebben twee wandelroutes gelopen. Boston kent een (voor Amerikaanse begrippen) oud gedeelte. Dit gedeelte heet ‘Beacon Hill’. De eerste wandelroute voerde ons door dit oude gedeelte van de stad. Het is een mooi, oud gedeelte met hele aandoenlijke smalle straatjes en huizen. Je hebt hier niet het idee dat je in America rondloopt. Het ademt een Europese sfeer uit. Daarna hebben we het centrum van de stad bekeken. Hier zie je hoge kantoorgebouwen naast oude kerken. Echt indrukwekkend.
Reizensite Marjanne & Rinus Krijnen

Dongen

Alle rechten voorbehouden